Om Icepick

Välkommen till Icepick, sajten om deckare, thrillers och annan spännande litteratur. Någon enstaka gång kommer det nog även att dyka upp inlägg om filmer och tv-serier på området. Jag som driver den här sajten heter Johan Åhlund. Jag driver även några andra sajter som du kan läsa om och gärna besöka nedan. Vill du veta mer så finns jag här på LinkedIn.

Spoof.se finns bilder, filmklipp, foton och artiklar om bilar, samt musiktips och annat inom popkulturen.
CarsAndBullshit.com skriver jag om bilar och motorsport på engelska, och lägger upp egentagna foton.
På DriveTribe leder jag två tribes. CarsAndBullshit och AmazingCars.
Kanonfilm.se som var min gamla blogg finns en hel del artiklar, men också äldre arbetsprover.
Sedan har vi ju Instagram, den i mitt tycke jätteskojiga plattformen. Där har jag följande konton:
@Icepick.se
@CarsAndBullshit
@Spoof.se

Innan jag började mitt Icepick-projekt bestämde jag mig för att under två år minst läsa tio spännande böcker (per år) som fått fina utmärkelser och bokpriser. Det enda kravet var att böckerna skulle vara hyfsat nya och tillhöra spänningsgenren, och som sagt prisbelönade. Jag hade såklart en hel hög med böcker hemma som uppfyllde kraven, men gick snabbt igenom vilka som prisats med tunga priser som Glasnyckeln, Edgar Award, Theakston’s Old Peculier Crime Novel of the Year Award, Deckarakademins priser samt några andra awards. Sedan började jag komplettera samlingen.

Att tågpendla är oftast ingen höjdare. Men med ett par noicecancellinglurar, en tyst kupé och en bra bok går resan fort. Att läsa 50 minuter på tåget fem dar i veckan samt lite på kvällen kändes lagom. När jag läst ut en bok satte jag mig och skrev ihop en hyfsat kort recension av den, och när jag byggt upp ett lager med recensioner började jag posta texterna här på Icepick, samtidigt som jag puffade lite för dem på Icepicks Facebooksida och på Instagramsajten.

Det är ju inte så konstigt att jag fått ett antal mycket positiva läsupplevelser då böckerna prisats så högt av både läsare och recensenter. Jag har med andra ord läst en rejäl hög med riktigt bra crime- och thrillerlitteratur.

Att säga att vi här i norden har flera mycket duktiga författare i genren är en stor underdrift. För det är ruskigt vad bra författare som kommit fram de senaste åren. Inte minst från Norge. Dessutom har det varit en skön mix av både manliga och kvinnliga författare i urvalet, vilket så klart är kul. Jag har också i många fall efter att jag avslutat en bra bok beställt flera andra från samma författare. Böcker är inte dyrt, i alla fall inte om man antingen handlar pocketar eller shoppar loss på begagnade böcker. Bokrean brukar också bli uppskatta.

Kort sagt, det kommer flera texter här på Icepick och det har verkligen varit ett väldigt bra läsår för undertecknad. Hoppas att jag här kan få mina läsare att upptäcka nya författare och få nya läsupplevelser.

Trevlig läsning : Johan Åhlund

icepick logo 800x564